اصول طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه

اصول طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه
در این مطلب از سایت جنرال می خواهیم توضیحاتی در مورد اصول طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه برای شما ارائه کنیم. آیا تا به حال به اهمیت کیفیت فضای خانه خود فکر کرده اید؟ اگر طراحی دکوراسیون و چیدمان بر طبق ذوق و سلیقه شما انجام شود علاوه بر اثر مثبتی که بر روحیهتان میگذارد باعث زیباتر دیده شدن محیط خانهتان میشود و به محیط روح میبخشد.
اگر آشپزخانه کاملا یک رنگ، بیروح و مدل چیدمان وسایل ساده باشد خستگی و بیذوقی را در پی خواهد داشت خصوصا برای بانوان. پس با کمی فکر و موشکافی متوجه دلیل افزایش روزانه حضور مردم در رستورانها و خرید از تهیه غذاها و فروش روزافزون آنها میشوید! وقتی شخصی از محیط آشپزخانهاش راضی نیست و ناچار به کار و ارتباط با محیطی بدون جذابیت و غیر اصولی از لحاظ چیدمان بوده بدیهی است خرید غذا از بیرون را بر آشپزی در خانه ترجیح داده و میلی به پخت و پز و اختراع غذاهای جدید را ندارد.
موارد حائز اهمیت در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی و چیدمان آشپزخانه
- اگر شخصی هستید که سروکار چندانی با آشپزخانه نداشته و رفت و آمد کمی در این محیط دارید، خرج کردن زیاد برای قسمت آشپزخانه بیمعناست و به نوعی اضافی است.
- در نظر گرفتن فضایی جهت قرار دادن یک میز بزرگ برای افراد خانواده و آشنایان و دوستان؛ مخصوصا برای آن دسته از کسانی که بیشتر غذاهایی غیررسمی میل میکنند.
- مد نظر داشتن فضایی رسمیتر و شیکتر برای مناسبترین پذیرایی از مهمانان و در کل جدا و خاص بودن محیطی که صرفا مخصوص مهمان باشد.
- در صورت حضورکودک در خانه و همچنین داشتن فضای بزرگ میتوانید میزی جهت نقاشی و غیره در نظر بگیرید چون اکثر بچها علاقه به همراهی کردن مادر در پخت و پز و انجام کارهای مربوط به آشپزخانه دارند و پیشبینی این مورد خالی از لطف نخواهد بود.
- وجود یک اتاقک یا فضایی کوچک برای نگهداری وسایل اضافی و غیر ضروری یا به اصطلاح یک انباری آشپزخانه؛ همچنین توجه به وسیله مورد نیاز بعضی مهمانان که ممکن است افراد مسن و یا دارای مشکل جسمی باشند.
- جایگذاری سطح دارای شیب یا ramp که مناسب برای صندلی های دارای چرخ بوده و راحتتر از پله است.
- امکان دارد آشپزخانه شما کمی تاریک بنظر برسد، برای این منظور استفاده از رنگهای روشن مانند رنگ سفید برای بزرگتر جلوه دادن آشپزخانه و در کل افزایش ابعاد آن از دید بیننده کاملا کاربردی خواهد بود. همچنین اگر نیاز دارید آشپزخانهتان وضوح بیشتری پیدا کرده و حس خوبی را منتقل کند بکار بردن رنگهایی از قبیل قرمز و نارنجی و زرد و سبز و … بسیار مناسب است؛ در واقع این رنگها به فضا روحی تازه میدهند و شما با یک تعویض ساده وسایلتان با رنگ دیگر متوجه این تغییر بزرگ خواهید شد.
- مکانی را به عنوان انجام کارهای جانبی انتخاب کنید ولی اگر آشپزخانهتان کوچک است میتوانید کشویی را در زیر سینک طراحی کرده و یا از نوعی کشو که قابلیت اپن شدن داشته باشد در نزدیکی سینک یا گاز بهره بگیرید.
انتخاب کابینت
طرز چیدمان کابینتها و وسایل باید بهگونه ای باشد که فضای زیادی را اشغال نکرده و همچنین تردد در آشپزخانه راحت صورت گیرد. کارهای داخل آشپزخانه بیشتر بهصورت نشسته و پوزیشن استاندارد انجام شود و میزان نور صفحه کار کافی باشد. از لحاظ استانداردهای طراحی دکوراسیون نحوه جایگذاری وسیلهها بهتر است بهگونهای باشد که شخص از سمت راست به چپ تردد و کار کند که شامل مواردی مانند: استفاده از مکانی که وسیلهها در آنجا نگهداری میشود، پخت و پز، تهیه و آماده سازی غذاها، ظرف شستن و خشک کردن ظروف است.
طراحی و انتخاب دکوراسیون به سبک مهندسی
نحوه ساخت و سایز آشپزخانه و وسایل آن دائما تغییر میکند و روز به روز آپدیت میشود. اما چیدمان به صورتی است که قابل تغییر نخواهد بود و از همان ابتدا باید به فضا و سطح کاری و محل نگهداری مواد توجه نمود؛ جنس چوب هر نوعی نمیتواند باشد و عموما چوب بهکار رفته در میز آشپزخانه چوب تخته چندلا-نئوپان و پلاستیک است، همچنین میتوان از روکش پلاستیک یا لای چوب برای سطوحی که روباز هستند استفاده کرد. جنس قفسهها معمولا از چوب با روکش پلاستیکی است اما برای ظروفی مانند قابلمه و ماهیتابه استفاده از قفسه فلزی بهنظر مناسبتر میرسد. اگر محیط آشپزخانهتان کوچک است جایگزینی درب کشویی یا درب با قابلیت تا شدن بهترین گزینه درحال حاضر است چون فضای کمی را به هنگام باز شدن در بر میگیرد. کاربرد کابینتهای دارای طبقات جهت نگهداری ظروفی است که استفاده چندانی از آنها نداشته و حجم زیادی را اشغال میکنند به علاوه اینکه سینک ظرفشویی و سطحی که ظروف را برای خشک شدن روی آن قرار میدهیم باید با این نوع کابینت هماهنگ باشند چون اصولا درون آنها سطل زباله، ماشین ظرفشویی و یا موارد دیگر قرار میگیرند. کابینتهای دیواری با وجود فضای داخلی کم، سطح زیرین پر کاربردی داشته و شما میتوانید ظروفی را که دائما با آنها سروکار دارید اینجا قرار دهید تا خبری از خم شدن هم برای برداشتن آنها نباشد. از کمدهایی که بهصورت بلند و یک دست هستند هم برای گذاشتن جارو و مواد شوینده استفاده میشود؛ همچنین ممکن است برای گذاشتن ماکروفر یا اجاق و … با در نظر گرفتن طول و ابعاد روی آنها مناسب باشد.
همچنین مورد بسیار مهم در آشپزخانه، تعبیه یک تهویه هوا مانند هود است که هوا و بوی غذا را مکش کند. دستگاههای هواکش (مکنده هوا) دارای کارایی بیشتر و معروفتری در بین عموم است زیرا این سیستم شامل یک حفره رو به بیرون است در حالیکه دستگاههای چرخشی اینگونه نیست.
نکته حائز اهمیت دیگری که در طراحی این فضا باید به آن توجه و دقت شود، انتخاب درست سایز و ابعاد کابینتها و توجه به فضای مورد نیاز برای چیدن وسایل و مکانی برای ذخیره خوراکیها در آشپزخانه است. قراردادن اجاق گازی یا برقی با تکنولوژی جدید و مدرن باید بهگونهای باشد که علاوه بر هماهنگ بودن با دیگر وسایل، کارهای داخل آشپزخانه را در جهت آسانتر شدن پیش ببرد. مورد دیگر پر استفاده و کاربردی در این محیط، تعبیه پریز برق به میزان کافی است و باید با پیشبینی برحسب نیاز فرد در هر سطحی که امکان آماده کردن غذا یا در هر صورت استفاده از وسایل برقی آشپزخانه وجود دارد، قرار داده شود.